Πώς να κάνω επανάληψη Αγγλικά μόνος μου

Πώς να κάνω επανάληψη στα Αγγλικά μόνος μου; Τα άφησες πριν χρόνια και θέλεις να τα θυμηθείς για να δώσεις κάποια γρήγορη πιστοποίηση για ΑΣΕΠ αλλά μάλλον δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις… Η γλώσσα είναι σαν το ποδήλατο! Χρειάζεσαι σίγουρα εξάσκηση. Εδώ θα βρεις λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Σύντομα tips:

1ον Θα μπορούσες λοιπόν να ξεκινήσεις με μια γρήγορη επανάληψη γραμματικών φαινομένων. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να στήσεις σωστά τις προτάσεις σου. ‘Ενας εύκολος τρόπος θα ήταν να βρεις πχ βίντεο με επεξήγηση γραμματικής. Μπορείς να δεις και τα δικά μας αν και βρίσκονται σε σχετικά πρώιμο στάδιο στο youtube .

2ον Μια ωραία ιδέα είναι να επιλέξεις ένα βιβλίο λογοτεχνικό που να σου αρέσει. Με αυτό τον τρόπο θα το διαβάσεις ευχάριστα ψάχνοντας τις άγνωστες λέξεις ή εκφράσεις. Θα θυμηθείς σχεδόν τα πάντα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ακόμη καλύτερη ιδέα ίσως να ήταν κάποιο λογοτεχνικό σε audiobook.

3ον Μπορείς να ακούσεις άπειρα podcasts με ενδιαφέροντα θέματα ή να δεις video tedex με υπότιτλους. Έτσι θα δεις και πώς χρησιμοποιείται το λεξιλόγιο .

4ον Μπορείς να κάνεις άπειρα ονλάην τεστ λεξιλογίου και γραμματικής σε εφαρμογές όπως το quizziz, quizalize,socrative, quizlet etc

5ον Μπορείς να κάνεις κάποιο μίνι course επανάληψης σε ένα κέντρο ξένων γλωσσών που προετοιμάζει υποψηφίους για εξετάσεις.

6ον Μπορείς να βρεις άπειρες σελίδες στο διαδίκτυο με άρθρα σε ενδιαφέροντα θέματα. Θα καταφέρεις λοιπόν να κρατήσεις επαφή με τη γλώσσα αλλά και να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου.

7ον Μια καλή και έξυπνη ιδέα είναι να μπεις σε κάποιο chat group με ανθρώπους από το εξωτερικό. Θα αναγκαστείς να χρησιμοποιήσεις τη γλώσσα: παράγεις λόγο μόνος σου και ψάχνεις λεξιλόγιο προκειμένου να κατανοήσεις το συνομιλητή σου.

Ότι κι αν επιλέξεις θυμήσου πως με συνέπεια και μόνο θα τα θυμηθείς όλα!

Αν σου άρεσε το άρθρο Πώς να κάνω επανάληψη στα Αγγλικά μόνος μου μπορείς να το μοιραστείς με φίλους σου!

Πώς να κάνω επανάληψη στα Αγγλικά μόνος μου